#Macintosh logo - Klik for at vende tilbage til forsiden
English description

Historien om chatten

Vores lille hyggelige IRC-kanal har snart en mindre historie bag sig, som især mange af de nye brugere nok ikke er så bekendte med. Derfor vil vi hermed dedikere denne side til historiske øjeblikke.

 • 1999 - 2000: Den spæde start
 • 2000 - 2001: IRC-kanalen #Macintosh oprettes
 • 2001 - 2003: Chatten bliver mere kendt via tema-aftener
 • 2003 - 2004: Lancering af OS X program
 • 1999 - 2000: Den spæde start

  Det startede så småt helt tilbage i 1999, hvor Michael Rasmussen (alias MiR) tog det radikale skridt, og skiftede den beigefarvede pc ud med en limegrøn iMac DV. Det var lidt af en omvæltning efter mange år med Windows, og det gav anledning til mange nybegynder spørgsmål. På daværende tidspunkt fandtes der bare ikke særlig mange danske sider med fokus på Mac-brugere, og der var overraskende nok heller ingen mulighed for at chatte med andre danskere omkring Macintosh.

  Eftersom der allerede på dette tidspunkt eksisterede masser af IRC-kanaler om alt mellem himmel og jord, skulle der selvfølgelig også være et sted hvor danske Mac-brugere kunne mødes og udveksle viden.

  Gå til toppen

  2000 - 2001: IRC-kanalen #Macintosh oprettes

  Den 4. juli 2000 bliver #Macintosh derfor oprettet af MiR. IRC-kanalen starter sit liv på serverne hos den daværende internetudbyder, Get2Net. Dette IRC-netværk var MiR i forvejen bekendt med, og han deltog af og til i andre chatrum på serverne.

  I starten var #Macintosh meget øde, da ingen endnu kendte til eksistensen af kanalen, så det meste af tiden blev den kun besøgt af netvennen Egon Madum (alias Geno) og MiR selv. Privat var Geno faktisk pc-bruger på dette tidspunkt, men han havde benyttet Macintosh på jobbet i flere år og kendte derfor en hel del tips og tricks, til MiR's store glæde.

  Som tiden gik begyndte vi at tvivle lidt på eksistensgrundlaget for #Macintosh, for der var mildest talt ret langt mellem Mac-brugerne på chatten. Men så skete der det, at en person i slutningen af august måned efterspurgte et dansk chatrum på MediaMac's forum. Personen hed Peter Kristensen (alias ptx), der blev den tredje faste chatter på #Macintosh, og lige siden har været en vigtig del af pionererne bag chatten.

  I samme periode blev der startet et nyt dansk websted kaldet MacLife, med nyheder og artikler omkring Macintosh. Det var et sted helt i ånd med #Macintosh, så vi tog kontakt til folkene bag, som bl.a. bestod af Lars Silkjær Mikkelsen (alias Silkjaer), og vi var så heldige at få en aftale i hus. Det førte til, at #Macintosh fik sin helt egen placering på MacLife, hvor man kunne nå chatten direkte gennem sin browser, hvilket gav anledning til en del flere besøgene.

  Gå til toppen

  2001 - 2003: Chatten bliver mere kendt via tema-aftener

  2001 blev året hvor vi for første gang afholdt en tema-aften på chatten, hvor interesserede kunne deltage mens de sad og så Steve Jobs' direkte Keynote-tale via QuickTime. Det blev rigtig godt modtaget og gjorde at vi nåede op på 18 samtidige chattere i kanalen den aften. Et tal vi dog siden hen har overgået op til flere gange ved lignende tema-aftener, da det er gået hen og blevet en hel lille tradition at mødes på #Macintosh chatten ved de årlige Keynotes.

  En del af de nye deltagere vælger efterfølgende at kigge forbi i ny og næ, så vi får derfor også på den måde flere trofaste besøgende. En af de tilbagevendende personer var Martin Madsen-Mygdal (alias Buzz), som siden 2001 har været til stor hjælp på chatten, og også har spillet en vigtig rolle i udviklingen af vores OS X program.

  Grundet tilstrømningen af nye brugere i 2001, vælger vi i oktober måned at slippe chat-robotten Maccie løs på #Macintosh, og Maccie har lige siden forsynet os med bl.a. statistik fra chatten. Desværre gik det ikke så godt for MacLife, der lige så langsomt åndede ud i slutningen af 2001, og derfor måtte web-udgaven af chatten flytte med over på det nye websted ved navn Macazine, som startede 1. november 2001.

  Selve chatten vælger vi at flytte til nye servere i sommeren 2002, hvor vi får lov til at placere den på irc.netc.dk af de flinke folk hos Netcetera.

  Gå til toppen

  2003 - 2004: Lancering af OS X program

  I foråret 2003 lanceres #Macintosh programmet sammen med denne internetside, så #Macintosh for første gang bliver helt uafhængig af andre. Vi vælger samtidig at flytte chatten en sidste gang, så den nu befinder sig på irc.irczone.dk, der er vores eget lille IRC-netværk.

  Lanceringen af OS X programmet har givet en hel del nye brugere, og den dag i dag er chatten ganske velbesøgt. I takt med at chatten er vokset, har vi sideløbende udnævnt nye chat-bestyrere for at bevare den gode tone og hyggelige stemning, der altid har kendetegnet vores chat. Vi ønsker fortsat at have et hyggeligt mødested for danske Mac-brugere, hvor alle føler sig velkomne og får gode svar på deres spørgsmål.

  Gå til toppen